Sjednica Skupštine grada Banjaluka prekinuta je danas nakon što su odbornici skupštinske većine razmotrili pet tačaka dnevnog reda čiji je predlagač Komisija za izbor i imenovanje, nagrade i priznanja.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić izjavio je da ostale tačke dnevnog reda, čiji je predlagač gradonačelnik Draško Stanivuković, odbornici nisu razmatrali, jer gradonačelnik nije prisustvovao drugom dijelu današnjeg zasjedanja.

– Smatram da je gradonačelnik ovim činom pokazao da je on taj koji u milosti i nemilosti drži grad Banjaluku i da je na neki način pokazao da sve stvari koje je stavljao na teret Skupštine grada, ipak, radi on – rekao je Ilić.

On je naveo da je mnogo tačaka važnih za građane Banjaluke ostalo na čekanju za naredni period te da će termin nastavka skupštinskog zasjedanja biti naknadno određen.

Na današnjem zasjedanju za direktora Turističke organizacije Banjaluka imenovana je Dragana Vukliš.

Usvojene su i odluke o uslovima i raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje članova upravnih odbora u Centru za razvoj poljoprivrede i sela i Centru za obrazovanje odraslih, kao i prijedlog odluke o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje tri člana Gradske upravne komisije.

Odbornici nisu prihvatili odluku o prestanku mandata odborniku PDP-a Ivanu Begiću kao ni odluku kojom je trebalo da bude dodijeljen mandat odborniku Nemanji Kondiću.

U toku današnjeg zasjedanja je usvojen dnevni red bez tačaka koje su ranije povučene zato što nisu dobile “zeleno svjetlo” nadležnih komisija. Tako na dnevnom redu nisu bili programi koji definišu koji projekti će biti realizovani ove godine u Banjaluci kada je u pitanju ulaganje u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, prodaja hale u poslovnoj zoni Ramići te regulacioni plan koji bi omogućio izgradnju novog parka.

Dio dnevnog reda nisu bile ni tačke koje se odnose na imenovanje upravnih odbora za pet ustanova i preduzeća koje je sa dnevnog reda povukao Stanivuković.

Stanivuković i odbornici koji ga podržavaju napustili su današnje zasjedanje, a po napuštanju sjednice gradonačelnik Banjaluke je otišao do Palate Republike, gdje je uručio poziv predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović za sastanak sa gradskim vlastima.

Izvor: banjaluckeprice.net