Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić na 11.sjednici Skupštine Grada između ostalih dotakao se i pitanja vezanog za opremanje vrtića u banjalučkom naselju Kuljani, na koji nije dobio odgovor od strane gradonačelnika Banjaluke. Kako je Topić naveo, vrtiće u Banjaluci opremaju automehaničarske radnje.

„Nije istina da je to firma iz Bijeljine, to je firma koja je registrovana u Banjaluci. Iznos opremanja vrtića u Kuljanima je koštao 160.000 KM i to je ono transparentno što stoji na sajtu Grada. Vrtić u Kuljanima je opremila firma koja se bavi nabavkom, prodajom i servisiranjem motornih vozila. To je dakle firma kojoj je gradnačelnik dao ugovor na 160.000 KM. Znači, nama automehaničarske radnje opremaju vrtiće i prave namještaj u kojima borave naša djeca. To je jedina istina i to imate na sajtu Grada, kao i u dokumentaciji koju je potpisao gradonačelnik“, zaključio je Topić.

 
Nakon što od gradskog menadžera Bojana Kresojevića nije dobio konkretne odgovore i na pitanja: „Koliki iznos je izdvojila Banja Luka za proslavu Nove Godine? Zašto je Grad Banja Luka koristila model pregovaračkog postupka bez objave kada je u pitanju javna nabavka za obilježavanje proslave Nove Godine?“ Topić je zaključio da je u pitanju nekakva „muljaža“ od strane gradonačelnika i nove gradske administracije.

„Tender se mogao raspisati na vrijeme kako bi se mogli prijaviti i ostali subjekti, a ne da ste tri mjeseca unaprijed, tamo nekad još u oktobru najavili ko će biti izvođači i onda ste pet dana pred Novu godinu koristili model pregovaračkog postupka bez objave, kada ste sve već bili dogovorili“, rekao je Topić.

On je od gradonačelnika zatražio da mu u poslovničkom roku dostavi imenom i prezimenom koji su to donatori finansirali to za građane Banjaluke i u kojim iznosima. Topić je zatražio i ugovore s obzirom da ni od Kresojevića, a ni od Stanivukovića nije dobio odgovor na pitanje koje udruženje je nosilac organizacije koncerta za 8.mart.

„Ova udruženja koja imamo ovo nisu u stanju da iznesu finansijski, pa čisto da građani Banjaluke znaju da li to finansiraju britanske strane službe, Soroš ili neko drugi ili to čak ide iz kase Grada. Ako ide iz kase Grada, onda molimo da to bude transparentno“, istakao je Topić.

Izvor: banjaluckeprice.net