Na društvenoj mreži Tviter osvanula je lavina komentara kako gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković putem oglasa kupuje lične karte ljudi zarad pravljenja lažnih profila odnosno „botova“ koji će ostavljati komentare po društvenim mrežama isključivo u korist gradonačelnika. Na ovaj način na jednom mjestu okuplja botove da zavaravaju javno mnjenje te da promovišu isključivo Stanivukovića.

U oglasu, ispod kratkog opisa stoji: Zarada online posao od kuće 95KM, po dogovoru i više!

U opisu se naglašava kako oni koji se odluče za ovakav zanimljiv posao od kuće mogu koristiti i podatke od punoljetnih članova porodice „baka, djedova, roditelja kao i prijatelja pa i za njih odraditi verifikaciju tj. biti plaćeni do 95KM i za njihove prijave“.

Ovo je čista zloupotreba podataka zarad jeftinih političkih poena. Korisnicima je nezamislivo da je nekome palo na pamet, pogotovo nekome ko je na visokoj funkciji da se bavi ovakvim stvarima. Lažni fanovi se kupuju novcem, dok se oni stvarni koji su gradonačelnika podržavali polako povlače jer su shvatili da ovo više nije politika u kojoj razumni odlučuju, već politika zasnovana na botovanju i lažnim korisnicima koji se kupuju mizernim novčanicama.

Izvor: banjaluckeprice.net