Prva sjednica žirija 11. izdanja manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” biće održana u ponedjeljak, 7. marta 2022. godine s početkom u 12 časova u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci (Aleja Svetog Save). Članovi ovog tijela trebalo bi da utvrde listu kandidata za priznanja i nagrade za 2021. godinu, a završna svečanost biće održana u četvrtak, 17. marta s početkom u 14 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci.

Stručni žiri će, nakon analize događaja iz 2021. godine odrediti kraće liste potencijalnih laureata čija imena će biti zlatnim slovima upisana u istorijat fudbala Republike Srpske kako je to bilo i u prethodnih deset godina, počevši od januara 2012. godine i skromnih uslova u banjalučkoj “Akvani”.

Ove godine formirana su dva žirija, a predstavnici organizatora vodili su se sljedećim motivima koje je objasnio Tomo Marić, idejni tvorac manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske”:

Stalni stručni žiri bira pet redovnih nagrada, za najboljeg fudbalera, trenera, fudbalskog radnika, sudiju i najperspektivnijeg igrača, kao i za posebna priznanja. Ove godine dogovorili smo se da o prestižnim nagradama kao što su ona za životno djelo koja se zove po doktoru Milanu Jeliću, zatim Zlatna povelja “Miljan Miljanić” i ambasador fudbala “Mihailo Andrejević Andrejka” odlučuje poseban žiri koji će predvoditi predsjednik FSRS Vico Zeljković, zajedno sa istaknutim fudbalskim legendama, ali i svim dosadašnjim nosiocima ovih priznanja. Želja nam je da u organizaciju uključimo što više eminetnih fudbalskij imena i laureata i svako mišeljenje nam je dragocjeno.

U Sastav žirija za ovogodišnju manifestaciju “Dan fudbala Republike Srpske” su: Tomo Marić, predsjednik, Dragiša Ćorsović, potpredsjednik, Ognjen Valjić, potpredsjednik, te članovi Dejan Erešić, Slavko Basara, Goran Đukić, Milan Zubović, Mladen Kremenović i Slađan Jeremić.

Žiri za posebna priznanja će raditi u sastavu: Vico Zeljković, predsjednik, Predrag Sarić, potpredsjednik, Dušan Maravić, potpredsjednik, te članovi Ivan Ćurković i Rodoljub Petković.

Ovogodišnju manifestaciju koja će biti održana u sklopu proslave 30. rođendana Fudbalskog saveza Republike Srpske uveličaće Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije koja će u novembru i decembru učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Izvor: FS RS