Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Darko Ćulum rekao je Srni da se radi na identifikaciji lica koje je u video-snimku uputilo prijetnje srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

– Putem Operativne grupe za borbu protiv terorizma dobili smo informaciju o prijetnjama upućenim Dodiku – istakao je Ćulum.

On je naveo da je o tome upoznat dežurni tužilac Tužulaštva BiH, koji je naredio da bude sprovedena istraga radi identifikacije lica.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je ranije danas da je video u kojem se poziva na ubistvo srpskog člana Predsjedništva BiH snimljen u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu.

On je naveo da je sve pripremljeno i montirano zbog čega je MUP preduzeo sve potrebne mjere i da sa ostalim nadležnim policijskim agencijama u BiH radi na tome da otkrije koje sve to izrežirao i šta je povod.

Na društvenim mrežama objavljen je video-snimak u kojem se nudi nagrada za ubistvo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– Ko će ubiti Milorada Dodika za milion evra? Neće niko – čuje se na snimku, na kojem je muškarac zatim izašao iz objekata.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske aktiviralo je Operativnu grupu za borbu protiv terorizma u vezi sa ovim video-snimkom.

U Operativnoj grupi nalaze se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Federalne uprave policije, Sipe, Tužilaštva BiH, Obavještajno-bezbjednosne agencije, Granične policije BiH.

Autor: SRNA/RTRS