Riječ je o autoru koji je u rodnom gradu završio Umjetničku školu, smjer grafički dizajn. U Beogradu je završio fakultet Likovnih umjetnosti osnovne i master akademske studije na smjeru grafika, u klasi profesora Miodraga Mlađovića. Primljen je u Udruženje likovnih umetnika Srbije 2018. godine,a član je i Udruženja vizualnih umjetnika Užica. Do sada je učestvovao na mnogim kolektivnim izložbama, imao je 8 samostalnih izložbi.
U Galeriji je izloženo 20 radova, izložba je otvorena od 23.marta.

Vršilac dužnosti direktora Galerije Aleksandar Drinić potvrdio je da je riječ o izložbi koja je prvi organizovana na osnovu izbora autora po konkursu
“Od početka rada Galerija prvi put organizujemo izložbe po konkursu. Krajem prošle godine imenovan je Umjetnički savjet u sastavu od 3 člana: Željka Paić akademski slikar, Milica Vukojević akademski slikar, Branislav Kecman profesor književnosti. Konkurs je bio otvoren od 3.januara do 3.februara na koji su se prijavila 32 umjetnika, a odabrano je 17 koji će u ovoj i početkom slijedeće godine izlagati svoje radove”, rekao je Drinić.
Iste večeri organizovan je i koncert Tamburaškog orkestra SKUD dr Mladen Stojanović, gost večeri je bila Mirjana Boltić. Tamburaška muzika u društvu SKUD-u dr Mladen Stojanović ima dugu tradiciju. Tamburaška sekcija se pominje u ljetopisima društva još daleke 1896. godine. u vrijeme “Vile” i Austro-Ugarske monarhije. Jedan od najplodnijih perioda su 60-te i 70-te godine prošlog vijeka kada je orkestar vodio Savo Balaban, tadašnji direktor učiteljske škole u kojoj je tambura obavezan instrument. Tamburaški orkestar je radio sve do početka ratnih dešavanja u našem gradu. Grupa entuzijasta ga ponovo pokreće 2004. godine. u vidu kvarteta. Koncert je pripremljen uz podršku grada Prijedora kroz projekat finansiranja kulturnih manifestacija.

Izvor: prijedorgrad