Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Luka u Doboju izvršeno je testiranje 405 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 40 osoba.

Radi se o 17 muškaraca i 23 žene.

Prema mjestu prebivališta, 4. 3. 2022. godine, prijavljeno je osam osoba iz Banjaluke, četiri iz Doboja, po tri iz Bijeljine i Trebinja i po jedna iz Bratunca, Broda, Zvornika, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Mrkonjić Grada, Pala, Prnjavora, Teslića i Čajniča.

5. 3. 2022. godine prijavljene su dvije osobe iz Banjaluke i jedna iz Laktaša.

6. 3. 2022. godine prijavljeno je pet osoba iz Banjaluke, dvije iz Prnjavora i po jedna osoba iz Bijeljine i Laktaša.

U posljednja tri dana, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva.

Radi se o pet muškaraca i pet žena, starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Banjaluke i Teslića i po jedna iz Istočne Ilidže, Modriče, Rudog, Gradiške, Doboja i Dervente.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 111.387 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 6.301 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirane su ukupno 415.543 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 132, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 36, a u ostalim bolnicama 96. Na respiratoru je 11 osoba (osam u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, tri u ostalim bolnicama).

Autor: RTRS