Međunarodni dan žena obilježava se u čitavom svijetu. Za razliku od prethodnih vremena kad su dame dobijale cvijeće i bombonjere, pojam poklona je otišao podaleko, tako da žene za ovaj praznik dobijaju dar u vidu odlaska kod estetskog hirurga.

Šta je to što ljudsko biće natjera da zbog estetike u svoje tijelo ubacuje plastične dodatke, ponekad i rizikuje život objasnila nam je doktorka Zlata Popović Čkonjović , specijalizant estetske hirurgije u UKC Republike Srpske.

– Standardi su se promijenili, nekada od poklona ruže, karanfila, sada većina žena želi da promijeni nešto na sebi, da bude kao što je izgledala prije nekoliko godina, pa se zato dobijaju pokloni u vidu odlaska kod estetskog hirurga – navela je doktorka Popović Čkonjović, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

Žene hoće da izgledaju odmornije i svježije, a ima i onih koji žele da promijene lični opis.

– Najvažnije je da se zahvati svedu na minimum, da se ne primijeti mnogo – navela je doktorka i dodala da bi žene trebalo da budi sebi lijepe, a to postižu ako su srećne.

Poslije svega zaključak je da estetska hirugija nije nužno ni dobra ni loša, već je glavno pitanje u koje svrhe je koristimo.

Ukoliko služi da riješi neki zdravstveni problem ili blagu estetsku korekciju, tada je i opravdana.

Autor: RTRS