Inspekcijski organi od petka su na terenu u kontroli benzinskih pumpi

Ukoliko se želi uvesti red u nezakonito poslovanje, u Udruženje za zaštitu potrošača „DON“ smatraju je došlo vrijeme da se objavi lista svih benzinskih pumpi na kojima je došlo do nezakonitog povećanja cijena, te da potrošači imaju pravo na povrat bespravno naplaćenog novca.

– Podržavamo rad Inspekcijskih organa koji se bore protiv svih vrsta zloupotreba kako u svojim redovima tako i u kontroli subjekta nadzora, ali se pitamo zašto se ne objavi lista prekršioca? U krizi koja je nezapamćena na našim prostorima vezano za poskupljenja osnovnih životnih namirnica, dodatnu muku predstavljaju benzinske pumpe koje podizanjem cijena nafte i naftnih derivata još više produbljuju i ovako tešku situaciju – navode.

Prethodnih dvadesetak dana svjedoci smo čestih poskupljenja goriva koja se u lančanoj reakciji reflektuju na osnovne životne namirnice.

Inspekcijski organi od petka su na terenu u kontroli benzinskih pumpi. Kako i sami izjavljuju kaznili su određeni broj benzinskih pumpi sa više od pola miliona KM.

– Da li ovo znači da će na kažnjenim pumpama i građani/potrošači dobiti svoj dio novca koji je prisvojen nezakonito, ili su građani/potrošači još jednom platili sve kazne koje su izrečene – pitaju u Udruženju.

Izvor: aloonline.ba