Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 193 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 23 osobe.

Radi se o devet muškaraca i 14 žena, od kojih je pet mlađe, sedam srednje i 11 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, osam osoba je iz Banjaluke, tri iz Trebinja, po dvije iz Bijeljine, Modriče i Foče i po jedna iz Gradiške, Kotor Varoša, Petrova, Prijedora, Šamca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcu i ženi, starije životne dobi, iz Gradiške i Petrova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 415.970 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 415.970 osobe kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 415.970 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 110, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 37, a u ostalim bolnicama 82. Na respiratoru je 11 osoba, sedam u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, četiri u ostalim bolnicama.

Autor: RTRS