Prijetnje srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku su za mnoge sociološki eksperiment, a za Srbe iz Republike Srpske puka realnost i obavezan strah da li smijemo doći u Sarajevo ili ne, rekla je poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Vulićeva je podsjetila i na izjavu Kristijana Šmita da “moraju raditi na tome da se budućnost u BiH odvija bez Dodika” i upitala predstavnike međunarodne zajednice, OHR-a i ostale zašto ni tada nisu reagovali?

Situaciju na BHRT-u, Vulićeva, koja je i član parlamentarne Komisije za saobraćaj i komunikacije, ocijenila je katastrofalnom.

– Ako se neko naziva javnim servisom, onda treba da baštini i radi u svjetlu tri naroda i dva entiteta, a ne da predstavlja samo jedan narod, što radi uređivačka politika BHRT-a – tvrdi ona.

Vulićeva je napomenula da je predložila zaključak Predstavničkom domu i pozvala sve klubove iz svih stranaka i oba entiteta da se sagleda stanje u ovoj medijskoj kući, ali da kolege iz FBiH to nisu podržale “jer im nije interes da bude javni servis svih građana, nego jednonacionalni”.

Predsjednik Komisije Nenad Nešić rekao je da je “riječ o javnom emiteru koji bi trebalo da predstavlja sve građane BiH, a radi se o mediju koji pripada isključivo jednom narodu ili možda jednoj političkoj partiji – SDA”. On je pozvao na smjenu predsjednika Upravnog odbora BHRT Rajka Radovanovića.

Autor: RTRS