SDS okreće leđa PDP-u. Na oktobarske izbore bi ipak mogli rame uz rame sa DNS-om Nenada Nešića. Kako ATV nezvanično saznaje, Nenad Nešić i Mirko Šarović, dogovarali su sastanak gdje bi uspostavili saradnju i izašli sa zajedničkim kandidatima za dvije funkcije.

Međusobno bi se podržali. Nešić, barem za sada, o tome ne želi mnogo.

“Ja mogu samo da izjavim da smo mi juče zajedno bili u klubu, da smo pričali, da imamo normalnu komunikaciju i normalne odnose, a da će rad u budućnosti pokazati da li ćemo uspjeti doći do nekih dogovora”, kaže predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Šarović je, kako saznajemo, skeptičan po pitanju kandidature Jelene Trivić. Naši izvori pričaju da je do toga došlo nakon izbora za članove Savjeta mjesnih zajednica u Banjaluci. U naselju u kom živi Trivićka, PDP je doživio debakl. Zbog toga je, u Šarovićevim očima, izgubila autoritet. U opozicionim krugovima se priča i o distanci između Draška Stanivukovića i Jelene Trivić.

Lider SDS-a ni danas nije odgovorio na naše pozive. Jeste Milan Radović. Zvanično, ništa ne potvrđuje.

„Nije bilo nikakvih razgovora, koliko ja znam, sa DNS-om. Eto DNS je izašao sa svojim kandidatima i to je to, nemam šta više da prokomentarišem”, kaže Milan Radović, predsjednik GO SDS-a Banjaluka.

Kako stvari stoje, opozicionih imena na listiću će biti kao nikada prije. Jedno bi moglo da bude SPS-ovo.

„Imaćemo odluku na organima partije, a istraživanja govore da je SPS treća partija u Banjaluci i da je partija koja ima 6 odsto na republičkom nivou, a što se tiče pojedinačnih kandidata i kandidatura, mi imamo svakako sjajne kadrove i za te pozicije, ali mi kao partija pozivamo na jedinstvo i na dogovor i nismo razgovarali ni sa jednom drugom partijom vezano oko podrške za naredne izbore”, kaže Goran Selak, predsjednik SPS-a.

Do izbora je ostalo još sedam mjeseci. Možda se za to vrijeme neko od opozicionara i odrekne kandidature. Teško da će Nebojša Vukanović, koji je sam svoje ime u javnosti, kao potencijalnog kandidata predstavio nekoliko puta. U SDS-u su mu ranije rekli da svako ima pravo na kandidaturu, ali da će dati ime iz redova svoje stranke, čiji Vukanović nije član.

Izvor: ATV