Da li će SDS na izborima u oktobru ove godine podržati Jelenu Trivić iz PDP ili Radislava Jovičića iz DNS tema je o kojoj se raspravlja u javnosti nakon što se pojavila informacija da bi Mirko Šarović i Nenad Nešić mogli postići dogovor o „dilu“ njihovih stranaka na predstojećim izborima.

Izvori iz SDS i DNS potvrdili su za Srpskainfo da su se lideri ovih stranaka, Mirko Šarović i Nenad Nešić, sastali u srijedu i neformalno razgovarali o mogućnosti da se njihove partije međusobno podrže na izborima.

Nešić je, kako tvrde ovi izvori, spreman da se odrekne kandidature za člana Predsjedništva, a zauzvrat traži od SDS da podrži Jovičića za predsjednika Republike Srpske. U tom slučaju bi kandidat za člana Predsjedništva bio Šarović, kojeg bi DNS podržala na izborima.

FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

– SDS još nije izašao sa imenom kandidata za jednu od inokosnih funkcija jer Šarović za sada sumnja da će izbora uopšte biti u oktobru ove godine. S druge strane, počeo je da sumnja u to da Trivićeva može da iznese pobjedu na izborima, posebno nakon izbora za mjesne zajednice u Banjaluci, kada su kandidati opozicije izgubili u naselju u kojem ona živi. Šarović i pojedinci iz SDS tvrde da Trivićevoj rejting opada, a zamjeraju joj i njenu tvrdoglavost, jer smatraju da će teško s njom postići bilo kakav dogovor. Iz tog razloga su u SDS spremni da razmotre opciju koju im nudi DNS – tvrde naši izvori.

Da li ovo znači „zabijanje noža u leđa“ Trivićevoj i PDP i šta ako zaista dođe do zvaničnog dogovora SDS i DNS?

Nenad Nešić je juče bio nedostupan za komentar na ovu temu, dok Mirko Šarović tvrdi da od dogovora nema ništa.

– Nema nikakvih dogovora sa DNS. Te inforemacije čujem prvi put od vas – kratko je rekao Šarović za Srpskainfo.

Izvor: Srpskainfo