Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je da je licemjerno da predsjednik SDA Bakir Izetbegović sada poziva na bezbjednost, a “ćuti kada Kristijan Šmit i građani iz Federacije BiH pozivaju na ubistvo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika”.

Vulićeva je komentarišući Izetbegovićevu izjavu da je “Dodik kriv za stanje u BiH, pa i odlazak mladih”, rekla Srni da lider SDA, kao ni bilo ko iz FBiH nije kompetentan da “drži slovo Dodiku”.

– Mladi su otišli jer vi iz FBiH, na čelu sa Izetbegovićem pozivate na rat, zveckate oružjem i nesposobni ste. Niste u stanju Vladu FBiH formirati od 2018. godine, a držali biste slovo Dodiku – poručila je Vulićeva.

Ističući da Dodika poštuju i iskreni Bošnjaci, Vulićeva je upitala je li bezbjednost pozivati na ubistvo najvišeg funkcionera u BiH?

Vulićeva je rekla da je Izetbegović politički zagledan u strance, jer nema svoje autentičnu politiku.

– Vi, Bakire Izetbegoviću i ne znate ništa već da ljubite skute NATO saveza i EU predstavnika. Smeta Vam što je lider jedan. Dodika poštuju i iskreni Bošnjaci, a vas samo oni koji su se okoristili, zahvaljujući Vašoj porodici – poručila je Vulićeva.

Autor: SRNA/RTRS