Mira M. (86) poginula je u požaru koji je u nedjelju ujutru izbio u njenoj porodičnoj kući u selu Krivaja kod Prijedora, potvrđeno je za Srpskainfo.

Požar je izbio tokom noći i pretpostavlja se da je starica nastradala dok je spavala, a prema prvim informacija nema elemenata krivičnog djela.

Izvor Srpskainfo pojašnjava da je nakon što je ugašen požar, obavljen uviđaj i da se pretpostavlja da je ror šporeta zapalio kuću.

– Utvrđeno je da je požar izbio na krovu kuće, a na mjestu gdje je prolazio ror. Najvjerovatnije da je od velike toplote planula krovna kontrsukcija, a vatra se zatim proširili na ostatak kuće – kaže naš izvor.

Portparol Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević je rekla da im je u nedjelju u 3.35 prijavljen požar na kući u kojoj stanuje M.M. iz Prijedora.

Intervencijom pripadnika Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor požar je lokalizovan, a prilikom gašenja požara u objektu kuće pronađeno je tijelo.

– Na licu mjesta obavljen je uviđaj, a tom prilikom je utvrđeno da je u požaru u potpunosti izgorjela kuća, a u kojoj se u momentu izbijanja požara nalazila M.M. koja je tom prilikom stradala. Uviđajem nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postojanje elemenata krivičnog djela – pojasnila je Alendarevićeva.

O navedenom je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Komšije nastradale Mire M. ispričali su da je ona živjela sama u kući i da je bila slabo pokretna.

– To je stara kuća, a ona je tu živjela sama. Vatra je izbila tokom noći, plamen se dizao i nekoliko metara iznad kuće. Vjerovatno da nije uspjela na vrijeme da izađe iz kuće i da se spasi – kaže jedan od mještana za Srpskainfo.

Izvor: Srpskainfo

Foto: Vatrogasci Prijedor