U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz porast dnevne temperature vazduha.

Uveče će doći do porasta oblačnosti sa zapada, a lokalno je moguća magla po kotlinama i dolinama, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od minus šest do dva, u višim predjelima i na planinama od minus 10 stepeni, a maksimalna dnevna od četiri do devet, na sjeveru i jugu do 14, na planinama od jedan stepen Celzijus.

Duvaće slab do umjeren pretežno sjeveroistočni vjetar, istočni poslije podne i uveče u skretanju na južne smjerove.

Prohladno, promjenljivo oblačno, ali toplije vrijeme sa sunčanim intervalima očekuje se narednih dana. Slaba kiša moguća je ponegdje u sjevernim predelima, a na planinama slab snijeg.

U većini krajeva danas je bilo vedro, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najhladnije bilo je na Bjelašnici, gdje je u 13.00 časova izmjeren minus 12 stepeni, te na Čemernu minus jedan stepen Celzijus.

U Kalinoviku su bila tri stepena, u Gacku, Sokocu i Han Pijesku pet, u Rudom šest, u Višegradu sedam, u Bileći, Srebrenici, Foči i Livnu osam stepeni.

U Bijeljini, Mrkonjić Gradu, Bugojnu, Gradačcu i Sarajevu izmjereno je devet stepeni, u Srpcu, Trebinju i Neumu 10, u Doboju, Novom Gradu, Ribniku, Sanskom Mostu i Zenici 11, u Banjaluci, Prijedoru, Bihaću i Mostaru 12 i najtoplije u Grudama 13 stepeni Celzijusa.

Autor: SRNA/Srpskainfo