Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Luka u Doboju izvršeno je testiranje 310 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 29 osoba.

Radi se o 13 muškaraca i 16 žena.

Prema mjestu prebivališta, 11. 3. 2022. godine, prijavljeno je šest osoba iz Banjaluke, po tri iz Bijeljine i Doboja i po jedna iz Dervente, Istočnog Sarajeva, Laktaša, Modriče, Novog Grada i Prijedora.

12. 3. 2022. godine prijavljena je po jedna osoba iz Banjaluke, Bijeljine, Kneževa i Kotor Varoša.

13. 3. 2022. godine prijavljene su četiri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Bratunca i jedna iz Bijeljine.

U posljednja tri dana, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja. Radi se o dva muškaraca i dvije žene, starije životne dobi, iz Petrova, Šamca, Kalinovika i Modriče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 111.490 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.313 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 100, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 36, a u ostalim bolnicama 64. Na respiratoru je 13 osoba (osam u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, pet u ostalim bolnicama).

Autor: RTRS