Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić ponovo laže i namjerno destabilizuje situaciju, praveći neodgovorne i potpuno neosnovane paralele između situacije u BiH i Ukrajini, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačavić je naglasio da je potpuno jasno da Komšić u stvari samo štiti sebe i čuva svoju fotelju, smatrajući to bitnijim od svega, pa i od stabilnosti zemlje u koju se toliko kune, ali i bezbjednosti građana koje bi kao fol htio da predstavlja.

Međutim, rekao je Kovačević za Srnu, činjenica je da Komšić ne predstavlja nikoga i ne pripada ničemu.

– Činjenica je isto tako da Komšić, nažalost, dobro zna da jedino dizanjem tenzija i prizivanjem nestabilnosti može obezbijediti svoj opstanak na političkoj sceni. Јer ukoliko se problemi u BiH budu stvarno rješavali kroz dijalog ključnih unutrašnjih faktora, jedan od prvih problema koji će biti riješen biće upravo “slučaj Komšić”, odnosno mogućnost da jedan narod bira predstavnike drugom narodu – istakao je Kovačević.

On je naveo da “slučaju Komšić” smeta srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zato što ga je izabrao njegov narod i građani entiteta iz kojeg dolazi i koji se, za razliku od Komšića, zalaže za poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma.

– “Slučaju Komšić” smeta Milorad Dodik i zbog toga što se, opet za razliku od Komšića koji podiže tenzije i priziva nestabilnost, zalaže za mir i dijalog, kao i za napredak svih u BiH – istakao je Kovačević.

Autor: SRNA/RTRS