Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove i ove godine planira da na simboličan način obilježi prvi dan proljeća i Svjetski dan šuma.

Akcija “Čisto proljeće” je način da pokušamo da podignemo svijest građana, da ne bacaju otpad mimo mjesta koja su za to predviđena i da čuvaju životnu sredinu. Ovogodišnji moto akcije je “Za jedan dan očistimo naš grad”. Učestvovanje u akciji je dobrovoljnog karaktera.
Akcija je 20. marta i ovom prilikom pozivamo građane da sakupe otpad sa svojih naselja, izletišta, parkova, igrališta, te da tako svoju sredinu učine čistijom, ljepšom, ugodnijom za boravak, rad i odmor. Molimo građane da sakupljeni otpad dopreme do najbližih kontejnera.
Ukoliko građani žele da učestvuju i osvoje prigodne nagrade u akciji potrebno je da nam pošalju dvije fotografije na adresu << eko@prijedorgrad.org >>. Prva fotografija prikaz odabrane lokacije prije čišćenja, a druga fotografija prikaz očišćene lokacije.

Jedna osoba treba poslati dvije odabrane fotografije,a poželjno je da obe fotografije stanja prije i poslije fotografišu sa iste pozicije. Fotografije slati do 22. 3. 2022. godine do 12 časova.

Kao znak zahvalnosti i za dalju motivaciju, naše najvrijednije građane nagradićemo prigodnim nagradama.

Izvor: prijedorgrad