U Republici Srpskoj će do kraja sedmice biti vedro, uz maksimalnu temperaturu vazduha od četiri do 10 stepeni Celzijusovih, podaci su Republičkog hidrometeorloškog zavoda.

Sutra ujutro će biti pretežno oblačno i suvo, na jugu i sjeveru pretežno vedro, dok je u centralnom pojasu od sjeverozapada ka jugoistoku moguća slaba prolazna kiša.

Tokom dana će doći do smanjenja oblačnosti uz više sunčanog vremena i vjetrovito, na jugu i sjeveru će biti malo toplije. Uveče vedro uz pad temperature.

Vjetar će biti slab do umjeren istočni i sjeveroistočni mjestimično i pojačan, a u južnim pređelima umjerena do jaka bura.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus četiri do četiri, na jugu do šest, a maksimalna temperatura vazduha od pet do devet, na jugu i sjeveru do 13, u višim pređelima od tri stepena Celzijusova.

U subotu , 19. marta, ujutru će biti pretežno vedro i hladno uz slab mraz, umjeren na planinama.

Tokom dana biće sunčano vrijeme uz malu dnevnu oblačnost, na jugoistoku ponegđe umjerenu, dok će uveče biti vedro i hladno.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus četiri do tri, na planinama od minus šest, a maksimalna temperatura vazduha od četiri do 10, na jugu do 12, u višim pređelima od jedan stepen Celzijusov.

U neđelju, 20. marta, ujutru će biti pretežno vedro i hladno uz slab mraz, umjeren na planinama, dok će tokom dana biti sunčano vrijeme uz malu dnevnu oblačnost, uveče pretežno vedro i hladno.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus pet do jedan, na planinama od minus osam, a maksimalna temperatura vazduha od tri do devet, na jugu i sjeveru do 12, u višim pređelima od jedan stepen Celzijusov.

Autor: SRNA/Srpskainfo