U Republici Srpskoj u naredna četiri dana tokom noći i jutra očekuje se slab, a u višim predjelima umjeren mraz, što može pričiniti oštećenja na breskvi, kajsiji i ranim sortama šljive, upozoreno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kolika će oštećenja biti zavisi od vremenskog perioda u kojem se mraz javio, intenziteta i trajanja mraza, ali i same vrste i sorti voća – dodaje se u saopštenju.

U nižim predjelima sutra se očekuje minimalna temperatura vazduha od minus četiri do minus jedan, a u višim krajevima i planinama od minus deset do minus šest stepeni Celzijusa.

U nedjelju, 20. marta, minimalna temperatura u nižim predjelima biće od minus šest do minus dva, a u višim predjelima i planinama od minus 12 do minus osam stepeni Celzijusa.

Slična situacija se najavljuje i za ponedjeljak, 21. mart, i utorak, 22. mart, kada se prognozira minimalna temperatura vazduha u nižim predjelima od minus tri do jedan, a u višim i planinama od minus osam do minus pet stepeni Celzijusovih.

Dnevna temperatura vazduha za vikend i u ponedjeljak u nižim predjelima biće od šest do 12 stepeni, u višim predjelima oko tri Celzijusa, a od utorka se očekuje toplije vrijeme.

Izvor: SRNA/Srpskainfo