Primarijus doktor Vladimir Mirošljević, načelnik Klinike za dječije bolesti u UKC Republike Srpske, bio je jedan od kandidata za mjesto direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Međutim, u Ujedinjenoj Srpskoj su odlučili da prednost daju Kostadinu Vasiću iz Zvornika za koga još nije precizno utvrđeno sa kojom kvalifikacijom je izabran na to poziciju.

Institut je naučna ustanova i sama odluka da se predloži pravnik, kriminalista ili neko sa trećom strukom, umjesto primarijusa, izazvala je brojne kontroverze u javnosti, ali i unutar predlagača, partije koju vodi doktor Nenad Stevandić.

IGNORIŠE STAVOVE

Predsjednik Ujedinjene Srpske se na najgrublji način oglušio na argumente svoje gradske organizacije u Banjaluci pa je, eliminišući Mirošljevića kao kolegu iz UKC Srpske, potpuno zanemario i mišljenje odbora koji vodi Siniša Vidović.

Stevandić vješto koristi veze koje ima Vidović kako polaznik 11. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane u Beogradu, veze sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Rusijom, ali potpuno ignoriše njegove stavove kada su u pitanju kadrovi koje on i organizacija predlože centrali stranke.

Zvuči nevjerovatno da je Siniša Vidović uspio da ubjedi rukovodstvo Ujedinjene Srpske da, 24.marta u Beogradu, organizuju sjednicu Glavnog odbora na kojoj je prisustvo najavio i predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić, a ne može da progura kandidata za direktora Turističke organizacije u Banjaluci, već to svojim vezama uradi Natalija Trivić.

OTKLON OD RUSA

Stevandić Vidoviću, koji je pored predsjedavanja gradskim odborom i zamjenik predsjednika stranke, zamjera čak i izjave koje imaju prorusku notu sugerišući da se u ovom vremenu kane prevelike naklonosti prema Rusima.

Osim Vidoviću, poruka je poslata i gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću iz SNSD-a, kome je Ujedinjena Srpska u gradskom parlamentu, a koju vodi upravo Vasić, ljuta opozicija.

Stevanović se o tome još nije oglašavao, vjerovatno čekajući najavu da će prvi potez direktora Vasića biti kupovina prostora za Institut unutar poslovne zone Univerzal u Zvorniku.

Autor:faktormagzin.ba