Danas smo sa šokom i nevjericom primili vijest da je naš kolega Radenko Bašić (52) brutalno ubijen u prijedorskom naselju Pećani, ostali smo bez kolege, prijatelja i velikog čovjeka, poručili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Radenko je svoju policijsku karijeru započeo još prije 29 godina kao policajac u Policijskoj stanici Kozarac.

– U ratu je bio pripadnik Čete posebne jedinice policije SJB-CJB Prijedor, te je kao učesnik ratnih dešavanja bio i ranjen na Krupskom ratištu. Bio je ratni-vojni invalid devete kategorije i borac prve kategorije – rekli su u policiji.

Svoj rad nastavio je 1993. godine u Policijskoj stanici Prijedor 2, a od 2004. godine bio je raspoređen na mjesto zamjenika komandira u Policijskoj stanici Prijedor 2, te od decembra, iste godine, na radno mjesto inspektora kriminalističke policije u Grupi za sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga u Odsjeku kriminalističke policije. – Kratko vrijeme, od 2008. godine, bio je inspektor u Policijskoj stanici Prijedor 1, a potom i zamjenik komandira.

Na mjesto načelnika Odjeljenja za opšti kriminalitet raspoređen je 2019. godine, a naredne godine na mjesto načelnika Sektora kriminalističke policije. Radenko je ubijen samo godinu dana prije odlaska u zasluženu penziju, tokom svoje svakodnevne šetnje od kuće do radnog mjesta. Ovaj put, njegova kancelarija ostala je prazna – istakli su u MUP Srpske.

Iza njega ostala je ožalošćena supruga i dva maloljetna sina.

Kolege i prijatelji, ostali su ožalošćeni zbog gubitka kolege koji je pošteno i časno obavljao svoj posao i bio za primjer svakom policijskom službeniku.

Iskreno saučešće porodici Bašić! Neka mu je vječna slava!

Izvor: Srpskainfo