U Prijedoru će sutra biti Dan žalosti zbog smrti načelnika Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenka Bašića, a odluku o prograšenju Dana žalosti donio je gradonačelnik Slobodan Javor.

“Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastava na pola koplja ispred zgrade Gradske uprave, javnim preduzećima i ustanovama i svim organizacijama, preduzećima i društvima na području grada”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na Dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima.

“Obaveza elektronskih medija sa područja grada Prijedora je da prilagode svoje programske sadržaje”, dodaje se u saopštenju.

Javor je uputio saučešće načelniku PU Prijedor Sretoju Vujanoviću i svim policijskim službenicima ove uprave zbog smrti Bašića, navodeći da vjeruje da će njegove kolege, a prije svega porodica, imati snage da prebrode teške trenutke i da sačuvaju uspomenu na njega.

Podsjetimo, načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je jutros iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Izvor: banjaluka.net