Načelnik sektora krim-policije Policijske uprave Prijedor Radenko Bašić ubijen je jutros u pucnjavi u Pećanima kod Prijedora.

Sve informacije o ubistvu koje je šokiralo Republiku Srpsku možete pratiti uživo na Srpskainfo.

10.41 Policijki službenici upravo su otjerali novinare iz naselja Pećani u Prijedoru.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RINGIER
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RINGIER

10.36 U naselju Pećani još traje uviđaj na mjestu ubistva načelnika kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića. Ovo naselje je više od tri sata pod opsadom policijskih službenika koji kontrolišu sve prolaznike i vozače.

10.33 Zbog ubistva načelnika krim policije PU Prijedor Radenka Bašića u Prijedor je stigao i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, potvrđeno je za Srpskainfo. Policija je do sada privela više osoba na razgovor, provjeravaju se alibi i motivi zbog kojih bi neko pucao na Bašića.

FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Siniša Kostrešević

10.27 Istragu oko ubistva načelnika Krim – policije PU Prijedor Radenka Bašića preuzelo je Republičko tužilaštvo, potvrđeno je u MUP Republike Srpske. Preduzimaju se mjere i radnje u okviru istrage teškog ubistva, a sve u cilju pronalaska počinioca ovog krivičnog djela.

10.19 Prijedorčani koji su poznavali ubijenog načelnika kriminalističke policije Radenka Bašića su u šoku. Tvrde da je bio izuzetno dobar i prijatan čovjek.

10.16 Zbog ubistva načelnika krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića, Ministarstvo unutrašnjih poslove Republike Srpske na svojoj Fejsbuk stranici postavilo je crnu sliku i time odalo počast ubijenom kolegi.

10.14 Mjesto ubistva načelnika sektora krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića nalazi se u neposrednoj blizini Osnovne škole “Dositej Obradović” u Prijedoru.

FOTO: RTRS/YOU TUBE/SCREENSHOT
FOTO: RTRS/YOU TUBE/SCREENSHOT

10.09 Pored velikog broja forenzičara iz Prijedora na mjesto ubistva došao je i patolog Željko Karan iz Banjaluke.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

09.49 Iz Ministarstva unutršnjih poslova Republike Srpske oglasili su se nakon ubistva načelnika sektora krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića. Iz policije su saopštili navodeći inicijale, da je u Prijedoru ubijen policijski službenik Policijske uprave u ovom gradu. Dodali su i da preduzimaju mjere i radnje u okviru istrage teško ubistvo, a sve u cilju pronalaska počinioca ovog krivičnog djela.

09.30 Mještani Prijedora u šoku. Ne mogu da vjeruju da se desilo ubistvo u njihovom naselju. Ljudi su uplašeni i uznemireni.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RINGIER
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RINGIER

09.10 Zbog ubustva načelnik sektora krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića punktovi policije postavljeni i u susjednim opštinama i gradovima, saznaje Srpskainfo. Pretresi i punktovi i širom Banjaluke.

08.50 Nakon ubistva načelnika sektora krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića, policija je opkolila Prijedor.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RINGIER
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RINGIER

08.25. U pucnjavi u Pećanima, ubijen je načelnik sektora krim-policije PU Prijedor Radenko Bašić.

08.00 Policijskoj upravi Prijedor jutros u 6.53 časova prijavljeno je da je u naselju Pećani u Prijedoru nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja na drugu osobu koje je tom prilikom smrtno stradala.

Izvor: Srpskainfo