Pripadnici MUP Srpske sinoć su doslovno pretresli sve stanove u nekoliko zgrada na području naselja Pećani u Prijedoru u potrazi za ubicom načelnika krim policije PU Prijedor Radenka Bašića, saznaje Srpskainfo.

Sagovornici Srpskainfo ističu da su Pećani sinoć bili prepuni policije, koja je ulazila redom u sve stanove.

– Bila je tu prijedorska policija, zatim pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, kao i Žandarmerija – kaže naš izvor.

Nakon što je policija sinoć privela više osoba na kriminalističku obradu, krenuli su redom pretresati stanove u pomenutom naselju.

– Živim u boračkim zgradama i sinoć oko ponoći neko mi je pozvonio na vrata. Prvo sam mislila da mi se učinilo, međutim tada se neko „naslonio“ na zvonce i nije prekidao. Kada sam otvorila vrata, ostala sam šokirana, ispred mene su stajala tri policajca sa fantomkama i rekli su da moraju pregledati moj stan – rekla je za Srpskainfo jedna od stanarki pomenutog naselja.

Ona kaže da su zatim policajci ušli u njen stan, pregledali sve prostorije, provjeravali ispod kreveta, kao i otvarali ormare.

– Kada nisu ništa našli, otišli su. Sve me je to šokirali, al mogu reći da su policajci bili veoma profesinalni – kaže naša sagovornica.

Slično iskustvo imao je još jedan mještanin, a kome su policajci oko dva časa iza ponoći pokucali na vrata.

Istakao je da su i njegov stan detaljno pregledali i da nisu puno pričali, već samo da su rekli da se radi o istrazi ubistva Bašića.

Bašić je ubijen u ponedjeljak ujutru kada je krenuo na posao. Ubica mu je prišao sa leđa i ispalio jedan hitac u potiljak.

Izvor: Srpskainfo