Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić pozvao je komandatna NATO štaba u Sarajevu generala Pamelu Mekgahu da se odredi prema medijskim navodima da “NATO sprema akciju da kidnapuje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika”, koji su veoma uznemirili građane, kao i pripadnike Oružanih snaga BiH iz Republike Srpske.

Ta uznemirenost i ogorčenje naročito su prisutni među vojnicima, oficirima i generalima u Oružanim snagama BiH koji su iz Republike Srpske, naglasio je Okolić.

Okolić ističe da su njihova uznemirenost i ogorčenje opravdani, jer, kako kaže, kidnapovanje se najavljuje za njihovog vrhovnog komandanta – srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Ta uznemirenost bi nestala da je NATO štab u Sarajevu demantovao tu tvrdnju jer je NATO taj koji je prema navodu crnogorskog portala “In4s” trebao izvršiti kidnapovanje. S obzirom na to da nisam čuo demanti NATO štaba u Sarajevu, a ni njihovu tvrdnju da je to tačno, molio bih generala Pamelu Mekgahu da se oglasi, radi stišavanja uznemirenosti i tenzija – ističe Okolić.

Okolić je rekao da generala Pamelu Mekgahu lično poznaje kao korektnu i profesionalnu, što tvrdi na osnovu njihove dosadašnje saradnje.

– Prije dvije večeri bili smo i nas dvoje, između ostalih, na službenoj večeri, na kojoj smo razgovarali i o postupcima pojedinih portala i medija koji tendenciozno, smišljeno i veoma opasno znaju uznemiriti javnost, te da ih, ako nije istina ono što tvrde, treba oštro demantovati – kaže Okolić.

On je ponovio da očekuje demanti NATO štaba, dodajući da će u suprotnom biti u pravu građani Republike Srpske koji najavljuju samoorganizovanje radi zaštite svog legalno izabranog predstavnika sa najviše osvojenih glasova na izborima.

Crnogorski portal “IN4S” nedavno je objavio da “NATO sprema akciju da Dodika protivpravno liši slobode”.

Dodik je rekao da nema saznanja o ovakvim tvrdnjama portala “IN4S”, ali i da ga na neki način može zabrinuti što iz NATO nema demantija takve informacije.

Autor: SRNA/Srpskainfo