Dragan Lukač, ministar policije Srpske, rekao je da policija nije znala ko je izvršioc ubistva načelnika krim-policije Prijedor, Radenka Bašića, te da im je trebalo vremena da do toga dođu.

Lukač je nakon otvaranja novog i funkcionalnog objekta Policijske uprave Gradiška te policijske vježbe u centru grada, na novinarska pitanja govorio o ubistvu Radenka Bašića, načelnika krim-policije u Prijedoru.

On je pojasnio da je u to vrijeme bio na službenom putu u Izraelu ali da je od početka uključen u istragu.

– Naši inspektori su ovaj slučaj u potpunosti uspjeli da riješe. Ovo je okidač za nastavak daljeg rada, naše borbe protiv organizovanog kriminaliteta, a naročito borbe protiv šverca teških droga. Upravo ta borba, i način na koji smo radili, ušli u trag većini kriminalaca pa i tom Railić, koji je u Prijedoru, na neki način i organizovao i naručio ubistvo. Bojao se da ćemo doći do njega, upravo zbog našeg rada po pitanju organizovanog kriminaliteta i šverca teških droga, u šta je on u potpunosti uključen – rekao je Lukač u Gradiški.

– Iz tog razloga smo, odmah u startu znali, ko bi i na koji način mogao da bude naručilac Bašićevog ubistva – dodaje on.

– Nismo znali izvršioca, trebalo nam je vremena da do toga dođemo dobrim radom. I to smo uspjeli da riješimo – rekao je Lukač.

Izvor: Srpskainfo