Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Luka u Doboju izvršeno je testiranje 308 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 31 osobe.

Radi se o 17 muškaraca i 14 žena.

Prema mjestu prebivališta, 25. 3. 2022. godine, prijavljeno je 12 osoba iz Banjaluke, tri iz Trebinja, dvije iz Šamca i po jedna iz Bijeljine, Doboja, Laktaša, Petrova, Prijedora, Ugljevika i Foče.

26. i 27. 3. 2022. godine prijavljene su tri osobe iz Banjaluke i po jedna iz Bratunca, Kotor Varoša, Laktaša i Šekovića.

U posljednja tri dana, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 111.708 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.335 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 418.689 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 79, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 22, a u ostalim bolnicama 57. Na respiratoru je devet osoba (pet u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, četiri u ostalim bolnicama).

Autor: RTRS