Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je da direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić, koji je dao nalog o zabrani ulaska u BiH pojedinim uglednim građanima Srbije, funkcioniše na neustavan i nelegalan način, te da djeluje samostalno protiv interesa Republike Srpske i srpskog naroda.

“Radi se o tome da ljudi koji se najviše zaklinju u BiH, Bošnjaci, rade trenutno i na taj način sve da sruše BiH”, rekao je Kovačević za TV “Pink”.

On je naveo da direktor OBA funkcioniše na neustavan i nelegalan način, jer Ustav nije previdio da takvo nešto postoji na nivou BiH, nego isključivo na nivou Republike Sprske i Federacije BiH (FBiH).

“To je trenutno čovjek koji je u svakom mogućem smislu diskutabilan. Prvo, radi se o čovjeku koji je ratni tjelohranitelj ratnog zločinca Alije Izetbegovića, koji ne ispunjava uopšte uslove da se nađe na takvom mjestu, nema fakultetsku diplomu, protiv njega se vodi proces zbog falsifikovanja diplome. Osim toga, istekao mu je mandat”, rekao je Kovačević.

On je naveo da ono što Mehmedagić radi kao i mnogi bošnjački predstavnici u BiH jeste trenutno da u potpunosti ignorišu Ustav i zakone BiH i djeluju samostalno protiv interesa i Srpske i srpskog naroda.

Prema njegvim riječima, nebitno je da li se radi o ljudima koji dolaze iz Srbije ili Srpske ili Crne Gore, bitno je samo da su Srbi i time su automatski meta.

“Taj i takav direktor takve agencije bi po pravilu morao bilo kakvu odluku da uputi na Savjet ministara. Ali, pošto zna da tako nešto nikada ne bi prošlo u Savjetu ministara, on to uradi samostalno, a na to nema pravo. I to je nešto što ćemo mi da srušimo, kao što ćemo da srušimo mnogo toga što je nelegalno i neustavno u BiH”, rekao je Kovačević.

Autor: SRNA/ATV