Gradonačelnik Draško Stanivuković i njegovi najbliži saradnici su pokazali elementarno nepoznavanje organizacije rada i rukovođenja Doma zdravlja, ustanove kojoj je grad Banjaluka osnivač, poručila je direkotrica ove zdravstvene ustanove Nevena Todorović.

U pitanju je njen komentar na jučerašnju izjavu gradonačelnika Stanivukovića nakon skupštinskog Kolegijuma na kojem je jedna od tema bio zastoj u imenovanju upravnih odbora pet gradskih institucija, između ostalog i Dom zdravlja.

Za gradonačelnika je bilo sporno da je za člana UO ove ustanove predložen doktor veterinarskih nauka, uz konstatacije da on „može veterinaru odvesti svog bernandinca da ga liječi, ali da veterinar ne može liječiti ljude“.

Isto tako je pitao zašto se Todorovićeva ne izjasni javno o činjenici da je za jednog člana upravnog odbora Doma zdravlja predložen veterinar.

– U protivnom ukoliko se ne radi o elementarnom neznanju ovakve izjave isključivo mogu imati za cilj moje javno blaćenje – rekla je ona i dodala da je već „duži vremenski period izložena vrijeđanju i omalovažavanju kako na ličnom, porodičnom, tako i na profesionalnom nivou od strane pojedinih rukovodioca gradskog odbora PDP-a“.

Prokometarisala je da je za gradonačelnika sporna osoba koja ima šestogodišnje fakultetsko obrazovanje doktora veterinarske medicine a ne, kako kaže, činjenica da su u upravnom odboru jednog od domova zdravlja na čijem čelu su načelnik opštine i direktor doma zdravlja iz reda PDP-a, postavljeni mašinski tehničar i nastavnik istorije.

Objasnila je da članove upravnog odbora imenuje i razrješava Skupština grada Banjaluke, a nakon provedene konkursne procedure i da ona kao direktor niti predlaže niti da odlučujem o imenovanju bilo kojeg člana upravnog odbora.

Navela je da članovi upravnog odbora ne liječe pacijente već da su, pored direktora, jedan od organa upravljanja Ustanovom.

– Od samog konstituisanja sadašnjeg rukovodstva Grada Banjaluka, gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom, u ovim teškim vremenima konstantno unosi nemir i svojim proizvoljnim izjavama produbljuju jaz i stvaraju nepovjerenje stanovništva našega Grada prema medicinskim radnicima. Ovakvim izjavama i blaćenjem mene kao direktora  narušava se kohezija i radna atmosfera medicinskih radnika što uveliko može otežati pružanje usluga našim krajnjim korisnicima – kazala je ona.

Izvor: Srpskainfo