Igor Repajić, kum Aleksandra Miljatovića, zbog više razbojništava osuđivan na 13 godina zatvora

Za učešće u pripremi i organizovanju ubistva načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića osumnjičen je Igor Repajić iz Laktaša, kum Aleksandra Miljatovića, koji je zajedno s njim uhapšen i trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi.

Kao što je UNA već pisala Repajić je zajedno s Miljatovićem bio uključen u praćenje Bašića, a nakon zločina izvršiocu je pomogao u bjekstvu i prevezao ga do Banjaluke.

“Operativni podaci ukazuju da je upravo Repajić povezao i upoznao Miljatovića sa Daliborom Railićem Dugim, za koga se sumnja da je naručio likvidaciju Bašića”, kaže izvor blizak istrazi.

Inače, Igor Repajić kao i njegov kum Miljatović ima bogat kriminalni dosije. Pravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu od 13 godina zatvora zbog serije razbojništava. Presudu mu je 2014. godine izrekao Vrhovni sud Republike Srpske, spajajući nekoliko ranijih presuda.

Aleksandar Miljatović
Aleksandar Miljatović

Pojedinačno gledano Repajića je Okružni sud u Doboju osudio na pet godina zatvora zbog pljačke benzinske pumpe “Nešković” u Derventi iz koje je ukrao 11.283 marke, dok je za pokušaj razbojništva u Doboju dobio tri i po godine.

Istovremeno, sud mu je u kaznu uračunao i presudu Okružnog suda u Banjaluci koji ga je 22. marta 2012. godine osudio na šest i po godina zatvora zbog oružane pljačke u marketu “Konzum” i pokušaja pljačke Unikredit i NLB banke. Sve kazne su objedinjene u jedinstvenu od 13 godina.

Za vrijeme istrage Repajić je pred tužiocem ispričao da se na pljačke odlučio, jer je bio gladan! Žalio se da nikako ne može naći posao i kada više nije imao novca za hranu navodno se odlučio da ide u pljačku. Toj ideji doprinjela je i činjenica da je posjedovao automatsku pušku koju je koristio u razbojništvima.

Izvor: UNA TV