Građevinska inspekcija zaustavila je radove na prepravci poslovnog prostora u zgradi koja se nalazi u strogom centru Banjaluke. Kako magazin Faktor saznaje investitor je Marina Selak, sestra Gorana Selaka  predsjednika SPS-a. Pravnica po struci, Selakova je nekoliko godina bila načelnica Odjeljenja za inspekcijski nadzor u Republičkoj upravi za igre na sreću, sve do „pucanja” socijalista. Kako saznajemo, Marina Selak, nakon što je otišla iz državnih institucija, uspjela je da položi notarski ispit i dobije zvanje notara.

Srušili noseći zid

Prema saznanjima našeg magazina, Selakova je kupila  poslovni prostor u vrijednosti  oko 300.000 KM u Ulici Prvog krajiškog korpusa u strogom centru Banjaluke.

Tokom renoviranja prostora i prilagođavanja notarskoj kancelariji, majstori su “neoprezno” srušili najmanje dva noseća zida u zgradi.

Time su ugrozili konstrukciju i statiku zgrade, a građevinska inspekcija je obustavila radove.

Danima je na ulaznim vratima tog poslovnog prostora bila razvučena traka inspekcije, a svi radovi su obustavljeni.

Naloženo je da se prvo ispita statika zgrade nakon čega će biti nastavljeni građevsnki radovi, ako to uslovi budu dozvoljavali.

Riječ je o objektu sa više desetina stanova i poslovnih prostora u čijem prizemlju se nalazi i jedan popularni banjalučki kafić.

Teško da dva nosiva zida mogu ugroziti cijelu zgradu, ali ipak jasno je da se ne smiju ni u kom slučaju dirati niti nad njima obavljati ozbiljniji zahvati poput rušenja.

Stručnjaci sada analiziraju cijelu situaciju i trebalo bi uskoro da donesu odluku u kom pravcu i kako će radovi biti nastvaljeni.

Vukla konce iz sjene

Marina Selak važila je za „čovjeka iz sjene” cijele operacije cijepanja socijalista.

Njen brat Goran Selak bio je visoki funkcioner Socijalističke partije, ali je zbog neslaganja sa politikom Petra Đokića odlučio da napusti socijaliste i formira SPS Republike Srpske.

Odlazak u opoziciju bio je jako bolan pa se  određen broj kadrova, koji su na početku prišli Selaku, ipak odlučilo za povratak u partiju Petra Đokića.

Socijalistička partija u ovom trenutku u Skupštini ima 7 poslanika, koliko je imala i na početku mandata, dok je Selak uspio povući, na kraju, tri poslanika.

Marina Selak u javnosti se pojavila samo kao „žrtva“ cijepanja socijalista.

Morala je da napusti mjesto u Lutriji Republike Srpske, a za utjehu je postala notar.

Očigledno joj dobro ide kad je bez problema kupila poslovni prostor u centru Banjaluke.

To što je malo fulala u građevinskim radovima već će se nekako popeglati. Ipak je ona notar, a ne građevinski inženjer.

Autor: faktormagazin.ba