U Prijedorskom Pozorištu u subotu, 2. aprila, u 12 časova premijerno će biti izvedena predstava “Crvenkapa”, rađena prema tekstu Igora Bojovića. Ideja je da projekat, u kojem igra cijeli prijedorski ansambl od devet glumaca, privuče pažnju najmlađe publike.

Aleksandar Pejaković, koji potpisuje režiju ove predstave, ističe da u ime cijelog ansambla predstavu posvećuju preminulom glumcu Draganu Banjcu koji je preko 20 godina radio u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

Pejaković je opisao da je radnja smještena u kuhinju srednjeg vijeka gdje glumci imaju slobodu da od svih predmeta prave predstavu, te smatra da će se dopasti djeci, kao i da će biti zanimiljiva za festivale.

Vršilac dužnosti umjetničkog direktora Pozorišta Prijedor Mirela Predojević rekla je da se predstavom za djecu žele otvoriti vrata ove kuće i za najmlađu publiku kako bi se od najranijeg uzrasta upoznala sa ansamblom.

– Јedan od načina da to radite jeste da izaberete dobar tekst. Kada smo odlučili da to bude Crvenkapa, u tome nam je dosta pomogao reditelj. Zašto Aleksandar Pejaković? Zato što on poznaje naš ansambl jer je i sam bio dio njega – ističe Predojevićeva.

U predstavi igraju Zorica Јojić, Željko Kasap, Želimir Rivić, Dean Batoz, Sabina Halilović, Јelena Seksen i Siniša Vučićević, Mirela Predojevićeva i Srđan Knjeginjić.

Predstava će početi u 12.00 časova, namijenjena je uzrastu iznad pet godina, a cijena ulaznice je pet KM. Prva repriza je u nedjelju, 10. aprila, takođe u podne.

Pozorište Prijedor - predstava "Crvenkapa"

Pozorište Prijedor – predstava “Crvenkapa”
Autor: RTRS