U opoziciji „ima nekih šumova“ to je danas priznao Mirko Šarović, predsjednik SDS-a. Iako je raskol u SDS-u nikad veći, a sredstva se ne biraju u borbi za kanidature i funkcije, o tome Šarović nije komentarisao mnogo. Osim u svoje, radije je gledao u tuđe redove. Kaže, sa PDP-om SDs ima dobru saradnju. Ali, to se ne bi moglo reći i za neke druge političke subjekte.

“Spremni smo razgovore, za dogovore, da idemo u jednoj koloni sa po jednim kandidatom za obe funkcije, ako budemo išli sa dva do tri kandidata onda kao opozicija ne možemo ostvariti svoj cilj, ostvariće ga neki drugi”, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Ostvario bi rado svoj cilj i Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a. Nije tajna da teslićki načelnik priželjkuje kanidaturu. Ipak, to mu, ne polazi baš za rukom. Zbog toga, nije rijetkost, da Miličević oplete i po vlastitim redovima kao prije nekoliko dana. Tvrdio je da mnogi više misle na lične, a manje na interese same opozicije. Danas se pravda da je sve to iz najboljih najmera.

“Postaviti pravu dijagnozu, prihvatiti simptome da bi ih mogli liječiti pravilno i napraviti konsolidaciju i stranke i unutarstranačkih odnosa između opozicije. Nisam nista rekao novo”, rekao je Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a.

Dok se za kandidature i funkcije bore aktivni SDS-ovci i aktuelni funkcioneri, rado bi se na nekoj od lista našli i oni pasivni. I to otvoreno poručuju.

“Morate da imate podršku glasača, ja realno stojim na zemlji, ne smatram da ako nešto niste uspjeli, naljutite se odete i ne nastavite da se bavite time, ne kažem da nije moguće”, rekla je Vesna Ećim Zlojutro, dugogodišnji ugledni član SDS-a.

A po svemu sudeći, čini se, jedino je nemoguće ujediniti opoziciju u Srpskoj. Najviše je problema u samom SDS-u. Od nekada najveće opozicione stranke, više nema ni traga.

Izvor: ATV