BHRT nije objektivna televizija niti zajednički servis, već je, kad god može, protiv Srba, ocijenio je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik se u izjavi novinarima poslije sjednice Predsjedništva BiH osvrnuo na pitanje BHRT, navodeći da to nije problem BiH već menadžmenta koji je neuspješan i ostao je dužan ozbiljan novac Federalnoj poreskoj upravi.

“Ta televizija, odnosno Javni servis, se ponaša kao da je svih građana, a moj nije i Srbi to ne prihvataju. U Republici Srpskoj to gleda oko sedam odsto ljudi. To je onoliko koliko muslimana ima u Republici Srpskoj”, rekao je Dodik.

On smatra da BHRT nije objektivna televizija te da je, kad god može, protiv Srba i neprijateljska prema Republici Srpskoj.

“Na protestu radnika BHRT, gledao sam to, kažu da je ta televizija preživjela teško vrijeme u periodu rata. Ta televizija nije naša i ne može da bude naša i nije zajednički servis”, rekao je Dodik.

On je upitao i kako da se prihvati i šikaniranje novinara Srba podsjetivši da je prije nekoliko dana u toj medijskoj kući grupa srpskih novinara dobila otkaze.

“Zato nećemo učestvovati nečemu što bi moglo da doprinese nastavku jedne takve institucije. Ako žele da razgovaramo o novom konceptu televizije i javnog servisa, hoćemo i tu smo”, zaključio je Dodik.

Autor: SRNA/ATV