U Srpskoj će se danas maksimalna temperatura kretati od devet do 14 stepeni, lokalno i oko 18, a u višim predjelima od četiri stepena, prognoza je Hidrometeorološkog zavoda RS.

Već od sutra kreće pad temperature, a u nedjelju i prvog dana sljedeće sedmice, njena dnevna vrijednost neće prelaziti osam stepeni.

I sutra nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom u većini krajeva, obilnijom na jugu i jugozapadu zemlje, uz pojačan vjetar, pljuskove i grmljavinu ponegdje.

Temperature su u padu, što će uveče usloviti da u višim predjelima na planinama bude snijega. Moguće je da se ponegdje i u nižim krajevima pojavi susnježica tokom noći. Vjetar slab do umjeren, na jugu umjeren do jak južnih smjerova, poslijepodne na jugu, jugoistoku i istoku jak, na udare olujno jugo.

Minimalna temperatura od jedan do sedam, na jugu do 10 stepeni.  Maksimalna temperatura od četiri do 11 stepeni, lokalno na sjeveru i jugu i do 15, a u višim predjelima i na planinama od dva stepena.

U subota i dalje oblačno sa kišom u većini krajeva, obilnijom na jugu i jugozapadu zemlje, uz pojačan vjetar, pljuskove i grmljavinu ponegdje. Na planinama i u višim predjelima slab snijeg, u nižim krajevima moguća je susnježica. Uveče postepeno smanjenje intenziteta padavina, u južnim predjelima i dalje mjestimično sa kišom, a u sjevernim  uglavnom suvo.

Minimalna temperatura kretaće se od jedan do sedam, na jugu do 10 stepeni. Maksimalna temperatura od četiri do 11, a u višim predjelima i na planinama od dva stepena.

U nedjelju uutro oblačno, mjestimično sa slabom kišom i hladno. Prijepodne i tokom dana na sjeveru oblačno i uglavnom suvo, u centralnim predjelima i ka jug zemlje povremeno sa padavinama i pljuskovima, u nižim predjelima sa kišom, dok je u višim predjelima i na planinama moguć slab snijeg. Na jugu će biti uslova za grmljavinu. Uveče pretežno suvo uz smanjenje oblačnosti.

Minimalna temperatura od nula do pet, u planinskom pojasu odminus tri stepena. Maksimalna temperatura od tri do osam, u višim predjelima i na planinama od minus jedan stepen.

U noći sa nedjelje na ponedjeljak i ujutro oblačno, ali suvo i hladno. Prijepodne i tokom dana na sjeveru oblačno i uglavnom suvo, u centralnim predjelima i na jugu zemlje povremeno sa padavinama i pljuskovima, a u nižim predjelima ponegdje sa kišom.

Izvor: Srpskainfo