Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić uručio je danas zahvalnice i prigodne nagrade za dvadesetak učesnika , pojedinaca i organizacija u ovogodišnjoj akciji ” Čisto proljeće”.

” Ova akcija je bio način da se podigne svijest građana, da ne bacaju otpad mimo mjesta koja su za to predviđena i da čuvaju životnu sredinu. Moto akcije je bio `Za jedan dan očistimo naš grad`, a učestvovanje u akciji je bilo dobrovoljnog karaktera zbog čega upućujemo još veću zahvalnost svim njenim učesnicima”, izajvio je Kabić novinarima.
U organizaciji ovog Odjeljenja akcija pod nazivom ” Čisto proljeće” po drugi put je u Prijedoru organizovana 20.marta kojom su na simboličan način obilježeni prvi dan proljeća i Svjetski dan šuma.

Da bi motivisali građane da učestvuju u ovoj akciji organizovan je i prijem fotografija prije i poslije čišćenja, a kao znak zahvalnosti i za dalju motivaciju, najvrijedniji građani nagrađeni su prigodnim nagradama.
Nagrade su bile 10 kompleta godišnjih ulaznica za Nacionalni park Kozara i poklon bonovi u vrijednosti od 50 KM, 100 KM i 200 KM za kupovinu u rasadniku Centra za sjemensko-rasadničku proizvodnju” Doboj radna jedinica “Gornja Puharska” Prijedor.
Akciji su se odazvali Planinarsko društvo Klekovača , Slavica Vokić iz Velikog Palančišta, Odbojkaški klub “Vožd”, mještani Jelićke, neformalna grupa mladih projekta ,,Ja srce Prijedor”, savjeti mjesnih zajednica Rizvanovići , Rakovčani i Lamovita, Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović”, učenici Centra ,,Sunce” , osnovne škole “Jovan Cvijić” Brezičani, “Branko Radičević” Petrovo, “Desanka Maksimović” Prijedor, Osnovna škola “Kozarac” Kozarac i prijatelji, mještani Rakelića te Omladinska organizacija “Čuvari Sane” i prijatelji.

Izvor: prijedorgrad