Predsjednik Narodne partije Srpske, Darko Banjac, pozvao je glasače iz Republike Srpske da na predstojećim izborima u Srbiji podrže Socijalističku partiju Srbije i njenog lidera Ivicu Dačića.

ocijalistička partija Srbije i predsjednik Dačić uvijek su bili uz Republiku Srpsku i srpski narod. SPS čvrsto stoji iza Dejtonskog sporazuma i opstanka Republike Srpske i nikada nisu oklijevali da poruče da je Republika Srpska od državnog i nacionalnog interesa Srbije i srpskog naroda u cijelini. Lider SPS Ivica Dačić nikada nije okretao glavu kada je Republici Srpskoj trebala pomoć i zaštita. Još se pamte njegove poruke kao ministra spoljnih poslova Srbije kada je na mnogim međunarodnim sastancima branio dejtonsku poziciju Republike Srpske, srpski narod i nije dopuštao da se Republika Srpska stavlja u bilo kakav negativan kontekst – poručio je Banjac.

On kaže da je Socijalistička Partija Srbije godinama dio državne politike Srbije koja ide u pravcu očuvanja Republike Srpske, ne samo u ekonomskom prosperitetu i napretku, nego i kada je reč o nacionalnom jedinstvu.

– Predsjednik Dačić i kadrovi SPS uvijek su isticali da jedna od ključnih tačaka državne politike Srbije mora biti Republika Srspka. Zbog toga građani Republike Srpske koji imaju pravo glasa na izborima u Srbiji trebaju podržati Socijalističku partiju Srbije, kao i Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije kog podržava Ivica Dačić i SPS – poručio je Banjac.

Izvor: Srpskainfo