Banjalučki advokat Milan Petković izjavio je da bi pravosudne institucije BiH trebalo da ispitaju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića u vezi sa zločinima koje su tokom proteklog rata nad Srbima počinili pripadnici odreda “El mudžahedin”.

Petković je rekao Srni da se informacije o zločinima te formacije duže vrijeme pojavljuju u medijima, te da bi Tužilaštvo BiH trebalo razjasniti i ispitati da li je Džaferović o tome upoznat.

– I da se on u vezi s tim okolnostima pozove kao svjedok da bi dao izjavu o eventualnim dokazima, te koje činjenice su njemu poznate s obzirom na to da je upravljao Centrom službi bezbjednosti Zenica 1994. i 1995. godine. Isto tako, trebalo bi da se vidi da li, eventualno, postoji njegova odgovornost zbog neprijavljivanja krivičnog djela ratnog zločina – rekao je Petković.

Mudžahedini, koji su na ratište BiH stizali iz arapskih zemalja, bili su poznati po brutalnim i bestijalnim zločinima nad Srbima, pa i Hrvatima, što je manifestovano i ritualnim odsijecanjem njihovih glava

Autor: SRNA/RTRS