Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije je postigao gol protiv bivšeg kluba, a onda tokom proslave dobio čašu piva u glavu.

Dušan Tadić se poslije reprezentativnih obaveza vratio u Ajaks i nastavio sa sjajnim partijama, te u pobjedi od 3:1 nad Groningenom učestvovao golom i asistencijom.

Praktično da u poslednje vrijeme nema utakmice na kojoj srpski fudbaler ne asistira ili pogodi mrežu rivala, sa čim je nastavio u subotu.

Najprije je asistirao Klasenu, a onda i sam zatresao mrežu iz penala kada je prilikom proslave pogođen čašom piva u lice. To se u prvih mah nije primetilo jer Srbin nije “dramio”, već je samo obrisao pokvašeni deo glave i nastavio sa proslavom.

U prvi mah ništa nije ukazivalo na ovako ozbiljan incident isključivo zbog Dušana Tadića koji je reagovao kao da se ništa nije desilo, ali je poslije utakmice srpski igrač imao šta da poruči navijačima bivšeg kluba:

– Zaradili su novac od mene! Bilježili smo fantastične rezultate. Mislim da sam im podario mnogo zabave. U mojoj eri su ostvarili najbolje rezultate u istoriji i mislim da ovo nisam zaslužio. Veoma sam razočaran, činio sam ih srećnim i ponosnim, donio im novac. Nisam zaslužio ovo, ali svako ima svoj izbor – jasan je bio Tadić.

Groningen je bio prvi inostrani angažman Srbina, 2010. je došao u ovaj klub nakon četiri godine u Vojvodini, a posle dve sjajne sezone otišao je u Tvente, potom Sautempton i Ajaks 2018.

Izvor: Srpskainfo