Jelena Trivić, kako dio opzicije tvrdi, a prije svega članovi SDS, samoproglašeni kandidat za predsjednika Republike Srpske često je, potvrđuju izvori Faktormagzina iz PDP-a,  u proteklom periodu imala izlive histerije i panike koji su rezultirali ne samo političkim sukobima, već i prijetnjama i fizičkim obračunima sa članovima stranke.

Zbog ovih sukoba nije rijetkost da se danas sve češće postavlja pitanje da li je Trivićeva dovoljno „spremna“ da obalja bilo koju javnu funkciju a posebno onu predsjednika Republike za koju se  samokandidovala?

Dug je niz sukoga u kojima je učestvovala Trivićeva, a analizirali samo one koje ima sa članovima svoje stranke.

Sukob prvi  – Branislav Borenović – oružje: Čaše, olovke, fascike

Predsjednika svoje stranke Trivićeva je nazvala „pi**om“ na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora PDP Banjaluka i to pred brojnim svjedocima.

Ovaj sukob se dogodio u toku izbora za kandidata za gradonačelnika Banjaluke, kada je Trivićeva sebe vidjela na toj funkciji.

Poznato je da upravo tada nastao danas jasno vidljiv sukob na relaciji Trivić – Stanivuković..

Pomenuti incident je počeo jer je Ivan Begić reagujući na Trivićkine napade na Stanivukovića napustio sjednicu uz izjavu ,,Ja nisam dužan da trpim ovu budalu“.

Trivićeva je tada od Borenovića tražila da podrži njenu kandidaturu i govorila da je on drži stranu Stanivukoviću samo zbog toga što se plaši njega i njegovog oca.

Nakon što je donesena odluka Trivićeva je ustala, Borenoviću nekoliko puta rekla: ,,Pi*ko“ i gađala ga čašom i olovkama sa stola.

U ovoj razmjeni vatre najgore je prošao Igor Crnadak koji je  bio kolateralna šteta jer je pogođen  čašom.

Potvrđuju izvori koji su bili svjedoci nemilog događaja.

Sukob drugi – Perica Bundalo – oružje: Pritisak javnosti

Sukob Trivićeve i Bundala traje  već duže vrijeme.

Javnost ne treba posebno podsjećati na pismo koje je Trivićeva poslala Glavnom odboru PDP, a u kojem traži da zamijeni Bundala na mjestu šefa poslaničkog kluba u Narodnoj skupštini.

Ona je u pismu optužila Bundala da direktno radi „u nečijem interesu“, a da to nije interes PDP-a i da joj je nakon glasanja o slučaju „Pelješki most“ u Narodnoj skupštini Bundalo prijetio riječima: „budeš li glasala kako ti želiš ne znaš me ko sam i na šta sam spreman“ i da je to ponovio nekoliko puta.

Nakon toga Trivićeva je pismo dostavila medijima, stranci je uputila prijetnju da će napustiti klub poslanika, a od Borenovića je tražila da je postavi na Bundalovo mjesto.

S obzirom na to da još uvijek nije šef kluba jasno je ko je bio pobjednik u ovom ratu.

Trivićeva je nedavno ponovo pokrenula pitanje smjene Perice Bundala.

Ovaj put navela je da su joj  je fotelja potrebna da bi mogla da koristi službeno vozilo i vozača, koje po zakonu pripada šefu kluba posalnika, kako bi mogla da smanji troškove sopstvene političke kampanje.

Bundalo nakon oštrog sukoba u klubu PDP-a u Narodnoj skupštini ,,primadonu“ – kako je često zove spušta na zemlju i odbija joj ustupiti to mjesto, pod izgovorom da joj ne pripada jer nije bila u stanju da osvoji direktni već kompenzacioni mandat.

Sukob treći – Anja Petrović – oružje: Prijetnje ubistvom i ucjene

Sukob Trivićeve sa njenom sada najbližom saradnicom i portparolom PDP-a Anjom Petrović trajao je dugo i sada je u fazi pomirenja.

Taj sukob je kumulirao i javno – Petrovićeva je javno optužila Trivićevu jer joj je prijetila.

U objavi na Tviteru, portparolka PDP-a nije navela konkretna imena, ali je otkrila da se to dogodilo zbog toga što se kako je navela „savjetnicima Jelene Trivić, navodno, nije svidio sadržaj jedne najave.“

Radi se o Biljani Aničić (sada Stanivukovićevoj bliskoj saradnici i radniku u Kabinetu gradonačelnika).

„Nije portparolski, ali razumijem stav onih koji ljude gledaju samo na TV, a nemaju priliku da dožive da im prijete ubistvom. Jer „ženamajkakraljica“ nije najavljena kako njeni savjetnici misle da treba. I, da, to javno kažem“, napisala je Petrovićeveva.

Sukob  četvrti – Draško Stanivuković – oružje: Spletke, podmetanja, skandali…

Trivićeva nikada nije prežalila to što nije  postla kandidat za gradonačelnika Banjaluke i što joj je Stanivuković preoteo kandidaturu.

Dodatno mu zamjera i činjenicu da se glasači opozicije osjećaju prevarenim jer ona nije postala gradski menadžer, iako je to najavljivano u kampanji.

Ipak, osnovni razlog sukoba je to što Stanivuković nije odustajao od kandidature za predsjednika Republike, a Trivićeva je vidjela sebe na toj poziciji.

Sukobili su se i nakon što je Trivićeva tražila da Ivan Begića ne bude na listi kandidata za odbornika, zbog čega je ovaj Stanivukovićev favorti stavljen na broj 15.

Ipak, Trivićeva je jedina koja je imala korist od Begićeve eliminacije iz PDP-a jer je na njegovo mjesto u gradskoj Skupštini ušao  Nemanja Kondić, koji je do kanidature za odbornika bio lični vozač Jelene Trivić.

Zbog svega ovoga, mnogi sumnjaju, da je i Trivićeva imala koristi od puštanja porno snimka u javnost.

Ona je imala dvostruki motiv, kažu izvori Faktormagzina – dobija svog odbornika u Supštini grada i eliminiše Stanivukovića iz trke za kandidaturu, zbog činjenice da su on i Begić bliski.

Ovo je i dovelo do stanja u kojem je Stanivuković nakon dugih pregovora javno odustao od kandidature, ali je Trivićevu ostavio bez resursa koje crpi od oca Dragana Stanivukovića.

Izlaz u manjku sredstava pronalazi u SDS-ovom Milanu Radoviću, ali nakon famozne i u najmanju ruku kontravezne Begićeve pres konferencije ispred NSRS Trivićeva optužuje Stanivukovića za tu konferenciju i tu dolazi do potpunog pucanja ,,ljubavi“ bivših sabaca, a Trivićeva uz Borenovića bez podrške dojučerašnjeg ,,saborca“ kreće obilaziti gradove i opštine u Srpskoj.

Ako je suditi po fotografija na društvenim mrežama Trivićkini skupovi osim užih stranačkih rukovodstva slabo su posjećeni.

Svi ovi sukobi doveli su do toga da kolege Trivićevu skoro nikada ne zovu imenom ili prezimenom već za nju koriste nazive kao što su „primadona“, „ženamajkakraljica“, „ljepotica“, „vjerna ljuba“, „Vujaklija“ i slično.

Autor:Faktormagzin.ba, foto:faktormagazin.ba