Povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske danas je u crkvi Svete Trojice u Prijedoru služen parastos, a u prostorijama Policijske uprave Prijedor položeno je cvijeće i upaljene su svijeće ispred spomen obilježja poginulim pripadnicima ove Uprave u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Na spomen obilježje cvijeće je položilo rukovodstvo Policijske uprave Prijedor, predstavnici Mjesne boračke organizacije SJB-CJB Prijedor, Gradske uprave i Boračke organizacije Grada Prijedora i porodice poginulih pripadnika Policijske uprave Prijedor.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Prijedor Stevo Tomčić rekao je da je Dan policije Republike Srpske ove godine skromno obilježen i da je parastosom, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća Policijska uprava Prijedor pokazala da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su dali život za stvaranje Republike Srpske nisu i ne smiju biti zaboravljeni.

– U prošlom odbrambeno otadžbinskom ratu život za Srpsku su dala 74 pripadnika PU Prijedor i šest pripadnika Sedmog odreda specijalne brigade policije. Zbog teškog ubistva našeg kolege Radenka Bašića današnji dan smo obilježili jako skromno i u žalosti i sve ostale aktivnosti koje su bile planirane povodom obilježavanja četvrtog aprila uz saglasnost MUP smo otkazali. U svoje lično i ispred Policijske uprave Prijedor želim da čestitam svim pripadnicima MUP RS današnji dan i da im poželim uspšješan rad u narednom periodu – izjavio je Tomčić.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Prijedora Ranko Kolar je izjavio da su pripadnici MUP RS zajedno sa dali nemjerljiv doprinos za stvaranje RS.

– Sigurno je da ovaj datum treba svake godine obilježavati. Ove godine je posebno jubilarno 30 godina i sa svim ovim problemima sa kojima se Srpska susreće sigurno će uz pomoć pripadnika MUP RS biti lakše riješeni. MUP RS je jako bitan faktor i želim sreću svim pripadnicima u daljem radu – rekao je Kolar.

Izvor: Srpskainfo