Javna ustanova Centar ” Sunce” Prijedor organizuje donatorsku priredbu čiji je cilj prikupljanje sredstava za nabavku vozila koje će djeci, polaznicima ovog Centra omogućiti bezbjedan prevoz do škole, a kako se radi o specijalnom prevoznom sredstvu, taj put bi im bio olakšan.
U javnom pozivu koji je upućen privrednim subjektima, ali i svim građanima Prijedora navodi se da sami nisu u mogućnosti da finansiraju kupovinu ovog, za njih prijeko potrebnog prevoznog sredstva.
” Računajući na Vas, kao ljude, naše sugrađane i prijatelje, svjesni smo da u ovoj priči nismo sami”, navodi se , između ostalog u ovom pozivu koji potpisuje direktorica Centra ” Sunce” Slađana Radaković.
JU “Centar Sunce” pohađa 87 učenika, od tog broja 85 odsto koristi uslugu prevoza. Djeca nisu u stanju da putuju redovnim gradskim saobraćajem.
” Mi smo ti koji imamo obavezu da im bar malo olakšamo život i da ih koliko možemo približimo odrastanju njihovih vršnjaka”, navodi se u ovom saopštenju.
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor u pismu podrške ovoj akciji navodi da Grad Prijedor u potpunosti podržava ovu humanu inicijativu i da je ovo prilika da se zajedničkim snagama doprinese boljem i lakšem odrastanju i školovanju naše djece iz JU Centar “Sunce”.
” Oni su svakodnevno suočeni sa određenim preprekama, a naš zajednički zadatak bio bi da im pomognemo da te prepreke savladaju. Nabavka namjenskog vozila će im omogućiti bezbjedan i siguran odlazak u školu, ali i jednaku šansu za školovanje, kao što je imaju svi đaci”, navodi se u pismu podrške gradonačelnika Javora.
Grad Prijedor će u potpunosti finansirati kupovinu i ugradnju lifta u ovoj obrazovnoj ustanovi, ali će se rado odazvati i učestvovati u nabavci specijalizovanog vozila.
” Do sada smo svi zajedno mnogo puta pokazali da je Prijedor grad humanih i dobrih ljudi, te se iskreno nadam i vjerujem da ćemo i ovog puta uspješno položiti test humanosti”, poručio je gradonačelnik Javor.
Donatorska priredba biće organizovana u petak 8.aprila u 18,00 časova u Pozorištu Prijedor kada će biti uprilične program i priredba učenika JU Centar ” Sunce”. Svi zainteesovani za učešće u ovoj akciji novčani prilog će moći da uplate na račun Grada Prijedora, fond 03/račun posebnih namjena/ na žiro račun broj:5620078084249036 kod NLB banke a.d.Banja Luka ili prilogom u donatorsku kutiju koja će biti postavljena u holu pozorišta.
Kabinet Gradonačelnika

Izvor: prijedorgrad