Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske su u nastavku akcija “Storidž” i “Transporter” lišili slobode tri lica, zbog sumnje da su kao pripadnici organizovanih kriminalnih grupa vršili krivična djela organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Nezvanično, RTRS saznaje da su uhapšeni Јelenko Knežević iz Banjaluke,  Aleksandar Ivković iz Bileće i Mirjana Vujović, takođe iz Bileće.

Iz MUP-a navode da se aktivnosti realizuju pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Bileće.

– U realizaciji akcije, pored pripadnika Uprave za organizovani i teški riminalitet, učestvuju i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerija, policijskih uprava Banjaluka, Istočno Sarajevo, Mrkonjić Grad i Trebinje. Policijski službenici nastavljaju sa sprovođenjem navedenih aktivnosti – saopšteno je iz MUP-a.

Podsjećmo, na području Banjaluke u toku je akcija Specijalne antiterorističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je da su u toku akcije Specijalne antiterorističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Autor: RTRS