Predsjednik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je danas da stalnom širenju nesloge, podjela i sukoba između Srba i Bošnjaka ne doprinosi Republika Srpska, nego politika koju reprezentuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović.
Stevandić je rekao da DŽaferović koristi svaku temu da bi targetirao Republiku Srpsku i pokazao svoj negativan stav prema polovini teritorije i prema više od 35 odsto naroda u BiH.

“Veoma slično, u zadnje vrijeme, govori i o Hrvatima. Sve ono za šta DŽaferović optužuje srpski narod i Republiku Srpsku su proizvod njegovog političkog djelovanja i stalno širenje nesloge, podjela i sukoba između Republike Srpske i Federacije /FBiH/,” smatra Stevandić.

Stevandić je, komentarišući obraćanje DŽaferovića na 7. Delfi ekonomskom forumu, u kojem je optužio Republiku Srpsku za loše stanje u BiH, rekao da jedino DŽaferović i Bakir Izetbegović govore o prelijevanju stanja iz Ukrajine u BiH.

“Oni su jedini promoteri tog prelijevanja i koriste to kao alibi za stalne napade na Republiku Srpsku”, ocijenio je Stevandić.

Time, kako je rekao, postižu suprotan efekat, jer će zbog takve politike, etničke podjele svakog dana biti veće, kao i nepovjerenje među narodima, a BiH svakom danom sve nestabilnija.

Autor: SRNA/RTRS