Davor Šešić je sve dogovorio u četiri oka sa Petrom Đokićem. Njegov prelazak u Socijalističku partiju je završena stvar. Šešić je, kako saznaje magazin Faktor, imao nekoliko zahtjeva. Gotovo svi su ispunjeni osim jednog. Tražio je, ali nije dobio, da bude nosilac liste Socijalističke partije u Izbornoj jedinici III za Narodnu skupštinu Srpske. Time bi sebi osigurao mandat, jer po sadašnjem stanju socijalisti imaju veliku šansu da u Banjaluci i okolini rezervišu jedno poslaničko mjesto. Petar Đokić ipak nije mogao udovoljiti ovom zahtjevu jer je imao starijih i mlađih kadrova koji su iznijeli konsolidaciju banjalučkog odbora poslije cijepanja stranke i odlaska Gorana Selaka.

NEMA LEBA BEZ MOTIKE

Đokić je bio milostiv pa je Šešiću ponudio poziciju broj tri na listi za Narodnu skupštinu, dok će o mjestu na „kompenzaciji” dodatno pregovarati i kad aktuelni poslanik SDS-a i definitivno  napusti dosadašnju partiju, ili bude izbačen iz iste.

Đokiću je svejedno, ali stari politički lisac je ipak procijenio Šešića pa mu je ponudio, ako ćemo realno, za Šešića vrlo nezgodno mjesto.

Teško da Socijalisti mogu očekivati tri mandata iz Izborne jedinice III, a Šešićeva pozicija znači da će se morati dobro oznojiti da dobije mandat, ili da baš, baš „radi” kako bi u nekom konačnom zbiru eventualno, preko kompenzacije, ponovo zasjeo u skupštinske klupe.

Dakle, nema kod Pere Đokića leba bez motike.

Svjestan je toga, kažu upućeni u SP-u, i sam Šešić pa je u pregovorima dobio možda i više nego je očekivao za pojedine članove svoje porodice te neke druge beneficije.

Odmah da se razumijemo, kako navode izvori bliski ovom poslaniku, Šešić nije uzeo novac za prelazak iz SDS-a u SP, ali jeste dobio dosta privilegija. Ili mu je bar obećano…

ČUVAJ SE PERICE KAD PONUDE NOSI

Nije Šešić jedini razočaran ponudama Perice Đokića. Svog dojučerašnjeg partijskog druga napustio je i Slobodan Protić, dosadašnji prvi čovjek Socijalističke partije u Laktašima.

Protić je pristupio glavnom rivalu Đokićevih socijalista – Socijalističkoj partiji Srpske.

Goran Selak jeste mlađi od Perice, ali očito se „starih” kadrova ne odriče ili je šire ruke, uoči kompletiranja izbornih lista.

Protić je odbornik u Skupštini opštine Laktaši, a bio je predsjednik Opštinskog odbora SP Laktaši i šef poslaničkog kluba SP u prošlom sazivu Narodne ksupštine Srpske.

Bio je dugogodišnji predsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije, a u pet izbornih ciklusa biran je za odbornika u SO Laktaši.

Autor:faktormagazin.ba