Uskoro. Tako je lider SDS na svakoj konferenciji za novinare odgovarao na pitanje kada će ta stranka izaći sa imenom svog kandidata za izbore. Isto je Mirko Šarović odgovorio i juče.

Imena još nema. Nije ni čudo da se iz dana u dan spekuliše svašta. Pa tako i da će SDS, zarad mira u kući, umjesto jednog, kandidovati dva imena, za obje inokosne funkcije.

Šarović danas tvrdi da tako nešto nije istina, ali i ne demantuje da proces izbora u stranci traje već poprilično dugo.

“Svi kalkulišemo. Svi kombinujemo, svi politički razmišljamo. Jer to jeste važno, svaki detalj je važan. Nemamo mi taj unutrašnji problem, zato što smo se posvađali”, izjavio je Šarović.

Milan Miličević, ime je koje se pominjalo kao drugi kandidat SDS, uz Mirka Šarovića. On ne krije da bi, da se njega pitalo, ime bilo objavljeno ranije. Iako tvrdi da nesuglasica u partiji nema, Miličević podršku za svoj stav, kaže,  nije dobio.

“Ja sam razmišljao da to treba da bude ranije, preovladalo je razmišljanje da to treba da bude kasnije. Kad bude objavljeno ime kandidata onda će se ovaj prethodni period i ove dileme zaboraviti”, rekao je Miličević.

Na pitanje gdje se više vide, u Palati Republike ili zgradi Predsjedništva BiH i Šarević i Miličević odgovaraju kiselim osmjesima uz to da se vide samo u pobjedničkom bloku. A taj blok je sve tanji. Naročito nakon što je sa svojim imenima izašao i sada opozicioni DNS. PDP-ova Jelena Trivić i koga god SDS da kandiduje, ostaće tako bez njihove podrške. Ni SPS Gorana Selaka ne krije da bi mogli da imaju svog kandidata.

Zanimljivo je i da Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a juče uopšte nije ni došao na sjednicu Predsjedništva stranke.

Poznato je da on ima biznis u Beogradu i vjerovatno je imao preča posla u Srbiji.

Autor: faktormagzin.ba/atv, foto; atv