Kuglaši prijedorskog  “Rudara”, osvajači Prve lige Republike Srpske, naredne sezone takmičiće se u Premijer ligi BiH. Njima su sinoć uručeni šampionski pehar i medalje. Nagrada je ovo za predan rad koji je uložen u posljednih par godina, kažu u “Rudaru”.

– To je plod našeg dugogodišnjeg rada, od 2014, kada smo ponovo pokrenuli Klub nakon devetogodišnje pauze. Naša nastojanja su bila da osvojimo prvenstvo Srpske, što smo i učinili – rekao je dugogodišnji igrač i trener ekipe Nedeljko Drinčić.

Radilo se sistemski, sa razrađenim planom i jasnim ciljem, a sve je pratila ozbiljnost u treninzima i mečevima, kažu u ovom klubu.

– Mi sigurno nećemo biti epizodisti u Premijer ligi. Ova kuglana je zaslužila da u njoj  kuglaju najbolji klubovi. Cilj je da opstanemo u Premijer ligi, a u naredne četiri godine da izborimo plasman u neko od evropskih takmičenja – izjavio je predsjednik UO “Rudara” Goran Predojević.

Iz Kuglaškog saveza RS poručili su da je “Rudar” primjer za druge klubove kako treba da se radi da bi se došlo do vrhunskih rezultata.

–  Ako svi budu pratili primjer “Rudara”, imaćemo svijetlu budućnost. Meni je drago da ovaj  grad, u kojem su bili začeci kuglanja u RS, opet ima premijerligaša i da se mogu pohvaliti ovolikim brojem igrača – rekao je Vladimir Gurešić, predsjednik UO Kuglaškog saveza RS.

Fokus rada u narednom periodu biće na popularizaciji kuglanja kod mlađe populacije.

– Mi smo prije par godina, kad smo ušli u kuglanu, krenuli da radimo sa mladima. Međutim, korona je to poremetila. Već smo krenuli sa mladom selekcijom, ali i sa ženskom selekcijom. Tako da ćemo naredne godine biti u punom kapacitetu – naveo je predsjednik “Rudara” Lazo Marčetić.

Izvor: kozarski