Banjaluka više od godinu dana i dalje nema kompletno rukovodstvo. Načelnici odjeljenja još nisu imenovani a kada će pitanje je. Jer se gradonačlenik na taj korak još nije odlučio. Do tada ih mijenjaju ovlašteni potpisnici ili gradonačelnikovi savjetnici. Po običaju gradonačelnik krivce traži u skupštinskoj većini. Iako je proces pokretanja u njegovim rukama.

“Trenuto se nalazimo u situaciji u kojoj skupštinska većina nema sluha ni razumijevanja da podrži ni one prijedloge koji nisu politički, a mogu doprinijeti boljem životu građana Banjaluke, poput gradnje najvećeg parka, novih investicija i novih radnih mjesta. Tako da još uvijek razmatramo kada će doći trenutak za to i kada će se stvoriti politička klima”, kazali su iz Gradske uprave.

Potrebno je naći politički kompromis kaže odbornik u Skupštini grada Velibor Stanić. Ali je problem što to sa gradonačelnikom nije moguće postići. Prijedloge od gradonačlenika nikako nisu ni dobili. A zbunjuje i to što se ovlašteni potpisnici često mijenjaju.

“Najveći problem jeste nemogućnost kompromisa sa gradonačelnikom. Mi smo spremni za razgovor, ovdje definitivno nedostaje dijaloga. Isto tako imamo u posljednje vrijeme pojavu, da se mnogi ti, ne načelnici, nego ovlašteni potpisnici u odjeljenjima mijenjaju tako da ja kao odbornik više ne znam ko je načelnik kog odjeljenja odnosno potpisnik, a kako je tek prema građanima”, rekao je Velibor Stanić, odbornik SP-a u Skupštini grada Banjaluka.

Stanić, kaže i da je neophodno da grad konačno dobije kompletno rukovodstvo. Naglašava da se na takve funkcije moraju imenovati obrazovani i stručni ljudi jer će samo na taj način grad moći normalno funkcionisati.

 

Izvor: ATV